Изчакахме резултатите да излязат окончателно. Днес имахме Изпълнително бюро, на

...
 Изчакахме резултатите да излязат окончателно. Днес имахме Изпълнително бюро, на
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Планът за убийството на БСП се провали


 
„ Изчакахме резултатите да излязат дефинитивно. Днес имахме Изпълнително бюро, на което ги обсъдихме. Благодарим на българските жители, които гласоподаваха, на нашите структури, претенденти и кметове, които ни поддържаха и бяха доста дейни в една хубава акция за Българска социалистическа партия.  Благодарим за труда, напъните и поддръжката. ” Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова  на конференция като първи мнения след изборите.
Тя означи, че Българска социалистическа партия почти резервира предходния си резултат, само че обърна внимание, че това се е случило в една доста комплицирана обстановка, в която е  вървяла една добре проведена и манипулативна акция против Българска социалистическа партия. Нинова даде образец с няколко изявления в медийното пространство: „ Българска социалистическа партия е в мъка. ” „ Левицата ” има късмет да мине 4-те % и да влезе в Народното събрание. ” „ Левицата ” ще опустоши Българска социалистическа партия ”. „ Възможно е да се стигне до тежък срив, който да попречи на Българска социалистическа партия да премине 4%-ната преграда. ” „ В дъното имаме доста сериозна борба са прескачане на бариерата или за изпадане на Българска социалистическа партия от Народното събрание. ” „ Българска социалистическа партия ще има 5% поддръжка и ще бъде най-малката парламентарна група. ” „ Оттеглящите се от Българска социалистическа партия избират опция в лицето на „ Левицата ”, която ще премине 4-те % и ще бие Българска социалистическа партия ”.
„ Мога да изтъквам още доста представители. През цялото време се внушаваше, че Българска социалистическа партия е завършила като партия. Е, проектът за убийството на Българска социалистическа партия този път се провали ”, безапелационна бе Корнелия Нинова.
По нейните думи не за първи път се случва да се основава партия-двойник на Българска социалистическа партия през последните две години и този път това е била „ Левицата ”.  Тя акцентира, че всичко това е планувано, проведено, подплатено с доста финанси – стотици хиляди левове, както към този момент е публично оповестено, и с поддръжката на служебния кабинет. „ На доста места регионални шефове, назначени от президента Радев, работиха за „ Левицата ”. Имаме доказателства за това. Бяха употребявани държавни чиновници – напън върху хората от Българска социалистическа партия да напущат Българска социалистическа партия и да се причисляват към „ Левицата ”. Е, какъв е резултатът от това – „ Левицата ” е под чертата, а Българска социалистическа партия съумя да запази досегашния си резултат. Това, за което бяха основани – не да влязат в Народното събрание, а да вредят на Българска социалистическа партия,  все отново си го реализираха, тъй като част от тези 50 000 гласа са гласове на Българска социалистическа партия. Но, в последна сметка, същинската единствена достоверна лява партия, представител единствена в 49-ото Народно заседание е Българска социалистическа партия и коалиция „ Българска социалистическа партия за България ”, разяснява Нинова.
Тя се обърна към всички хора, които „ от самото начало манипулираха публичното мнение ”: „ Имат ли малко достолепие да излязат и да приказват в този момент? Защото ги слушаме от сутринта – същите тези врачки и баячки по същите малките екрани – да внушават, че Българска социалистическа партия ще прави държавно управление във всевъзможни разновидности – с ГЕРБ, с Движение за права и свободи, ГЕРБ-ДПС-ИТН и така нататък – и да приказват от името на Българска социалистическа партия. Искам да ги помоля да спрат да приказват от името на Българска социалистическа партия. Още повече, че някои от тях не са виждали жив социалист през живота си. ”
Корнелия Нинова се обърна и към представителите на „:Левицата ”: „ Наиграхте се – каквото можахте, навредихте. Отново възобновяваме поканата: върнете се в Българска социалистическа партия, подновете си участието и в случай че сте искренни, че желаете мощна лява политика, елате при единствената парламентарно показана лява партия да я вършим дружно. ”
Лидерът на Българска социалистическа партия начерта идващите стъпки на партията: „ След стартирането на Народното събрание ще създадем вътрешнопартийно допитване по какъв начин да се държи Българска социалистическа партия – да влиза ли в държавно управление, да поддържа ли някого, да стои ли в съпротива. Ще вземат решение само и единствено членовете на Българска социалистическа партия. Тези хора, които две години се раздават в пет акции. Които, макар натиска и умората, непрекъснато са до нас и ни поддържат – те ще решат. ”
Нинова благодари особено на кметовете на Българска социалистическа партия за тяхната интензивност в акцията и че са потвърдили, че лявата политика,  която водят в локалната власт, може да се организира и на национално ниво.
„ Разбира се, тези почти 9% не ни удовлетворяват, само че макар тази организация, акция, пари и напън, ударжахме и всичките прогнози се провалиха. Ще работим оттук насетне за повишение на резултата, като този път анализът ни ще бъде друг. Ще го създадем област по област - не народен, както до момента. Защото имаме 10 области, в които сме повишили резултата си по отношение на предходните избори, имаме  други, в които сме си намалили резултата и такива, в които сме го запазили. Ще създадем справедлив разбор област по област, с цел да установим къде са проблемите и грешките и да вземем решителни дейности за отстраняването им ”, сподели още Корнелия Нинова.
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР